2010/01/20

Folytatni elődeink nagyszerű kezdeményezéseit

Sajó Andrea főigazgatói pályázata online változatban jelent meg a Könyvtári Figyelőben, pénteken papíros verzió is lesz az újságárusoknál. 2009/4.

Az OSZK szerveréről is le lehet tölteni:

http://www.oszk.hu/sajo_andrea/palyazat.pdf

Sajnos pdf olvasó szükséges hozzá, de a pályázatban be van ígérve a felhasználóbarátság, reméljük a jövőben nem kell majd letöltögetni különböző filetípusokat, hanem kattintgatások, letöltések, konvertálások nélkül kapja az információt az egyszeri felhasználó.

Ahogy a fentiekben is látható, feladatunk van bőven. Folytatni elődeink nagyszerű kezdeményezéseit, tanulni a hibáikból, megbecsülni, amit ránk hagytak, s biztosítani utódaink számára a mai információforrások fennmaradását. Sajó Andrea

11 vélemény:

tomika said...

"[...] reméljük a jövőben nem kell majd letöltögetni különböző filetípusokat, hanem kattintgatások, letöltések, konvertálások nélkül kapja az információt az egyszeri felhasználó."

iszapbírkózás rlz!

javaslom továbbá elgondolkodásra rétorice: marha jó, hogy bármi, ami véletlen nem utálkozás (értsd: s. a.-t), de a házból jön(ne): dörgölődzés. nemde? isteni lehet e-le-ve nyertesnek lenni... "riszpekt & tisztelet!"

dörg-dörg, naná. pffff...

Király Péter said...

Túl hosszú lenne a hozzászólásom, ígyhát inkább magam is írtam egy posztot a pályázatról:

http://kirunews.blog.hu/2010/01/21/a_nyertes_palyazatrol

Király Péter

Király Péter said...

a link helyesen:
http://kirunews.blog.hu/2010/01/21/a_nyertes_palyazatarol

dtp said...

kiru átvenném a teljes anyagot másodközlésre. aztán veséznénk frankón

dtp said...

@tomika nem értem amit írsz komám, azt írd le amit írni akarsz

Bfr said...

Tomika!
Te a dörgölődzéshez igazán értesz! Csak nehogy fejre ess!

tomika said...

istenem! mikor növi már ki ez az ország a név- és arctalan alakokat?

Anonymous said...

A pályázatot nem Sajó Andrea írta, hanem többen segítettek neki. Ezért nem érdemes különösebb elemzésre, hiszen nem a saját szellemi teljesítménye.
Kérdés, hogyan tovább. A belépője, amikor mindenkit letegez (közvetlen és kedves vagyok), lefizeti 2000 forintos ebédjegy emeléssel a könyvtárosokat (tudom, hogy keveset kerestek), egyelőre a legvisszataszítóbb machiavellista technikákat villantja fel. Kíváncsi leszek a véleményekre 2010 nyara felé.

dtp said...

@Tomika nem kell kinőnie, ez a kommunikációs eszköz ilyen.

@Anonymus legközelebb az ostoba bekezdést töröld

Bfr said...

Tomika!

Ismersz, ismerlek. Csak egy kicsit használni kellene az agyadat...

mikulasg said...

Nem baj, ha valaki nem egyedül ír pályázatot. Sőt -- nagyobb az esély a minőségi opuszra --elvileg. S Mégjobb, ha valaki ezt nyíltan vállalja is. Mellyel azt is sugallja: együttműködik másokkal. Megkockáztatom: 2.0 alapon is lehetne pályázatot készíteni: széles merítéssel a lehető legtöbb tapasztalatot, ismeretet begyűjteni. (Mindkét pályázónak jót tett volna.) Mellesleg: érdemes lenne lefordítani néhány hasonló, külföldi pályázatot, hogy legalább a jövőre nézve jobb anyagok készüljenek. Egy régebbi nyilvános anyag: http://www.gmconsulting.hu/inf/cikkek/095/index.php

Post a Comment