2009/11/23

Egymilliárd a könyvkiadóknak

Indul a Márai program januártól. A könyvkiadók arra pályázhatnak, hogy nagyker áras - kereskedelmi ár max 60%-a - ajánlatukkal bekerüljenek egy 1000 kötetes listára, melyből a könyvtárak igényelhetnek köteteket. Csak a nyilvános könyvtárak, kb. 600 könyvtár.
Sok kötet porosodik raktáron, kisebb kiadóknak életmentő lehet ez a minisztériumi műtét, de nagyobbaknak is jól jöhet az adófizetők pénze. Harsányi László - NKA vezető - nyomatékosan magyarázta a mai tájékoztatón, hogy lottópénzből megy az egész és ez nagyon jó mindenkinek. Jól jár az NKA, a könyvtár, a könyvkiadó, az író, az olvasó, a könyvtár.
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesület kezdeményezte programot Ramháb Mária kecskeméti könyvtárvezető és Skaliczki Judit (Oktatási Minisztérium) segítette, utóbbi nyugdíjasként vállal munkát jövő februártól a programban.

4 vélemény:

702 said...

"Csak a nyilvános könyvtárak, kb 600 könyvtár." Az "a" nem kell. "Csak nyilvános könyvtárak és kb. 600 könyvtár". Tudniillik így úgy jön le, mintha Magyarországon csak 600 nyilvános könyvtár lenne. A nyilvános könyvtár pedig nem keverendő a közkönyvtárral, egy szakkönyvtár vagy intézményi könyvtár is lehet nyilvános.

dtp said...

köszi köszi, biztos Freud kavart be :)
Ádám mi a törlés html kódja, köszi

702 said...

< del > és < /del > (szóközök nélkül:)

dtp said...

kösz

Post a Comment