2009/06/16

Megyei városi gitt

BRÉKING:

Jön a TIOP 1.2.3 második köre. Fél milliárd forint azoknak, akik az első kalapba (TIOP 1.2.3. 2008) nem fértek bele.
Társadalmi egyeztetésre vár a tervezet. Június 24-ig lehet változtatni a pályázati kiíráson. Ahogy tetszik.

Régi fámat farikcsálom megint, de kérdem én a megyeszékhelyeken minek van városi és megyei könyvtár párhuzamosan? Elég lenne oda egy erős fasza nonstop könyvtár, akár közös megye-város-egyetem fenntartási üzemmódban. (Tudom nem minden megyeszékhelyen működik kettő)

Szóval itt az új TIOP. A program kiemeli a megyei könyvtárakat. Önállóan pályázhatnak 12 millió forintra. Ellenben a városi könyvtárak csak konzorciumban indulhatnak és maximum 8 millió forint támogatásban fognak részesülni. Együtt kézen fogva.
Ez azt jelenti hogy a kiíró szerint jól megférnek egymás mellett a városi és a megyei könyvtárak, de azért a megyeinek több pénz járjon. Mert.

(Az is lehet, hogy az első kalapból már minden megyeszékhelyi városi könyvtár kapott lóvét, ha így van a fantáziálásom természetesen marhaság)

Bónuszként talán a legjobb pályázati mondat a támogatható operációs rendszerekről: (szöveghűen):
Windows XP vagy ezzel egyenértékű operációs rendszer (Linux alapú is) [...] beszerzése is támogatható

2 vélemény:

Anonymous said...

egyenértékű, tehát jobb nem lehet...

mikulasg said...

Minőségellenes lépés, mert a státuszt és nem a teljesítményt honorálja, serkenti. Egyúttal versenyképesség-rontó is (alacsony teljesítményorientáció és öröklött státusz orientációja). De ezt a rezsimet még ki kell bírni :-)

Post a Comment