2010/02/02

Csabay Károly

Külön posztban érdemes megmutatnom Csabay Károly levelét. Csabay Károly elszúrt egy uniós pályázatot. Ezután az uniós pályázatokat koordináló közreműködő szervezet elmondta neki, hogyan kell formailag jól beadni a pályázatot. Csabay Károly másodjára is elrontotta a pályázatot. Elkeseredett, levelet írt a miniszterhez, választ nem kapott.

Legvégső elkeserédésében a könyvtáros szakmai listát is megküldte:


Hiller István
miniszter
Oktatási és Kulturális Minisztérium
1055 Budapest, Szalay u. 10-14.

Tisztelt Miniszter Úr!

Alulírott Csabay Károly, mint a TIOP-1.2.3/09/1 pályázat egyik pályázó konzorciumának projekt menedzsere fordulok Önhöz, mert a pályázatot elbíráló OKMT az Ön minisztériumának fel ügyelete alá tartozik. A pályázó konzorcium Mezőberény, Dévaványa, Szeghalom és Vész tő városi könyvtáraiból áll, az úgynevezett főkedvezményezett a mezőberényi könyvtár.

A pályázatot a kiírásnak megfelelően benyújtottuk, csatolva azt a konzorciumi szerződést, amely felhatalmazza a mezőberényi könyvtárat a pályázat benyújtására. Ennek megfelelően a partnerek nevében is a mezőberényi könyvtár írt alá — természetesen cégszerűen. Az OKMT ezt a benyújtást visszadobta azzal, hogy mindenütt a főkedvezményezett írt alá, és ez formai hiba.

Az érthető elképedés ellenére megfogadtam a Minisztérium munkatársának tanácsát: vissza kell kérni az anyagot, és a projektadatlapot a megfelelő személyekkel aláíratva újra be kell nyújtani. Az OKMT ugyanakkor nem volt hajlandó a pályázati anyagot visszaküldeni. Erre az eredeti mellékletek újraküldése miatt volt szükség. Ez teljesen érthetetlen, mert ha a pályázat kielégítő biztonsággal utazott Mezőberényből Budapestre postai úton, akkor visszafelé ez miért nem lehetséges. Nos, az OKMT az anyagot csak személyesen adja ki. Hogy magam vagy valamelyik munkatársam Budapestre utazzon, arra a létszámhelyzet nem adott lehetőséget. Meghatalmazást írtam tehát 85-éves édesapámnak, aki ingyen utazik, és ő a pályázati anyagot el hozta Mezőberénybe. Fontos: a visszaadott pályázati anyagban egy db CD volt! (A benyúj tás kor 2 db-ot mellékeltünk a kiírásnak megfelelően.)

Megtörtént az újrabenyújtás immár a megfelelő helyen a megfelelő személyekkel aláírva. A mellékleteken nem változtattam semmit, értelemszerűen az egy db CD-t hagytam a csomag ban, hiszen a másik úgyis az OKMT-nél van. Erre a benyújtásra azt a választ kaptuk, hogy mivel csak egy CD-t küldtünk, elutasították a pályázatot.

Tisztelt Miniszter Úr! Szeretném hangsúlyozni, hogy ezt a bejelentést magánemberként teszem, nem azért, mert szerepelek benne, ha csak hallottam volna az esetről, akkor is meg tenném. Ezt a fajta eljárást packázásnak hívják, és megengedhetetlen.

Természetesen örülnék, ha az OKMT a pályázatot befogadná, de azt is megértem, ha erre a történtek után nincs lehetőség. Arra azonban kérem Miniszter Urat, szíveskedjék az esetet kivizsgáltatni, és a vizsgálat eredményéről engem tájékoztatni.

Köszönettel

Mezőberény, 2009. december 23.

Update:
Sajnos folytatódott a levelezés. Nagyon szomorú vagyok.

5 vélemény:

kogutowicz said...

Lehet, hogy Csabai Károlynak nincs igaza -- nem tudom megítélni. Büntetése: kizáratik a nyerésre esélyesek közül. A minisztériumba küldött levelére a hivalatos harátidőn belül nem kapott választ. A minisztérium büntetése: ...
Vagy várjuk meg a jogállamot?

dtp said...

Nincs meg nálatok a könyvtárban Murphy?
256. oldal bal felül:
dtp féle pályázati axióma:
- minidg a pályázati közreműködő szervezetnek van igaza

amúgy be kellett volna adni harmadjára jól a pályázatot. eljött volna az igazság kakkukos órája.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
dtp said...

töröltem egy kommentet, sajnos kellett.

Anonymous said...

Csak az az átkozott feed... :)

Post a Comment