2009/12/21

egyetemi szakdolgozatnak tűnik

Sonnevend Péter az OSZK főigazgatói kinevezéséről (részlet):
"Általam nagyrabecsült személyiségek fejezik ki rosszallásukat a miniszter mostani döntése okán. (Azt én sem értem, más, se, a minisztérium miért ne ad épkézláb tájékoztatást döntése hátteréről, de hát nem adott 10 éve sem.). Ők vajon mennyire ismerik protezsáltjukat, kérdem csendesen? Az emberi mivoltot, a könyvtári szaktudást? 1999-ben az ő pályázata hogy nyerhetett pozitív elbírálást? Mostani pályázata, ha az általam ismert nemzetközi sztendertet veszem alapul, jó egyetemi szakdolgozatnak tűnik (néhány komoly hiányossággal), vagyis egyáltalán nem felelős vezetői dokumentumnak, hisz nincs benne semmi számonkérhető, nem vehető ki, milyen szintre juttatná az intézmény szolgáltatásait a következő öt évben."

5 vélemény:

Anonymous said...

Hm, azok a régi szép utak a nyolcvanas években, Moszkva, Varsó, s a KGST-kapcsolatok építése pártvonalon. Erről is beszélne esetleg? (ld. OSZK Évkönyvek vonatkozó kötetei)
Nem mellékesen, érdekes hely ez a kaposvári "egyetem" is. Sajóval egy hajóban?

Anonymous said...

Ez Péter nagyon sportszerűtlen megjegyzés volt. Nem Monoknak ártott vele. :-(

Anonymous said...

Valóban sportszerűtlen Sonnevend Péter, mert
- illene közölnie, hogy Sajó doktor a kaposvári tanszéken docens;
- a Monok-féle pályázatot lehet mínősíteni, de szerintem csak Sajó Andreáéval összevetve van értelme (vajon ismeri S. P. a tartalmát?), ám egyenlőre ez lehetetlen;
- S. P. a blogban "szánalmas kapálódzásról" ír elég lenéző módban, közben egy korábbi bejegyzésében ő is ezt teszi, mikor tanszéke nem kapta meg a doktori képzést, s az indokok között szakmaiságát megkérdőjelező vélemények vannak.
Javaslom a tanszékvezető úrnak, hogy rosszízű megjegyzései helyett inkább kutasson, publikálja az eredményeket diákjainak, olvasóinak. Pl. érdeklődéssel várnám az azeri és magyar könyvtárügy analógiáinak feltárását, webes publikálását. :))

Anonymous said...

Azt gondoltam, hogy a blogon közölt Monok-interjú után némelyek - akik eddig nem ismerték - elgondolkoznak azon, milyen ember is az OSZK (nemsokára már csak) volt főigazgatója. Ha nem emlékeznénk, milyen módon terrorizálta "alattvalóit" (mert kb. úgy bánt velünk, mint alattvalókkal), hogyan tett ki embereket az állásokból a legembertelenebb módokon, milyen terveket szőtt, hogy ellenőrizze, ki milyen weboldalt látogat, vagy hogyan tervezte az "egérmozgatáson" alapuló teljesítménybérezés bevezetését (mert nyilván aki nem mozgatja épp az egeret, az nem dolgozik), akkor is meg kellene inogjunk a vagdalkozásokat és az olyan alávaló hazugságokat olvasva, hogy a nemzetközi konzorciumok felmondják az együttműködést, mert nem bíznak az új vezetőben. Aki kicsit otthon van ezen a terepen, tudja, hogy ez nem így megy, ha csak nem Monok úr odatelefonált, és külön kérte őket, hogy ne bízzanak...
Mindeközben az OSZK informatikai rendszere úgy ócska, ahogy van. A nemzeti könyvtár egy elavult és használhatatlan integrált könyvtári rendszert használ, a MANCI-ban még a karakterkódolás sincs normálisan megoldva, az NPA feltöltése éveket késik...
Persze hogy mennyire sikerült körül öveznie magát kipróbált, saját embereivel, látszik abból, hogy a talpnyalói hogyan tesznek meg mindent Sajó Andrea lejáratására - többek között - a könyvtaros.com-on. Esélyt se adnak neki, hogy bizonyítson.

Bfr said...

Kedves SP!

Ez egy elég alattomos hozzászólás lett.
Vajon Sajó Andrea hol tanít?
Vajon Sajó Andrea kivel csinálta a phd dolgozatát?
Vajon Sajó Andrea pályázatát hányan olvasták? Ön igen?
Vajon Ön miért támadta az elmúlt években folyamatosan az OSZK vezetőségét?
Vajon miért kacérkodott régebben Ön is a főigazgatói pozícióval? Vajon Öntől miért nem született szakdolgozat?

Post a Comment