2010/02/15

Nagyon durva lejárató kampány?

Ma elkértem Gyüre Pétertől az e-Corvina Kft jogi képviselőjének elérhetőségét, mert a konyvtaros.com-on az e-Corvina Kft-t is érintő dolgozat fog megjelenni. Így tervezzük.

Azért gondoltam ezt ide felvésni, mert Gyüre Péter a könyvtárosok szakmai listáján közölte, hogy ezentúl a jogi képviselője illetékes e-Corvina Kft. ügyben.

Sajnálom, hogy Gyüre Pétertől nem fogom megtudni, hogy miért félti 40 munkatársa egzisztenciáját:

"Az elért eredményeink után számomra a legnagyobb felelősséget annak a 40 család jövőjének biztosítása jelenti, melyek családfenntartói az e-Corvina sikereihez munkájukkal eddig hozzájárultak - Gyüre Péter"

update: Gyüre Péter válaszában nem adta meg a cég jogi képviselőjének elérhetőségét.


17 vélemény:

Unknown said...

Tisztelt Darvas úr!

Ne csúsztassunk, én nem mondtam, hogy féltem az egzisztenciájukat. Azt mondtam felelősséggel tartozom értük, mert eddigi sikereinket nekik köszönhetjük.

További sok sikert kívánva,

Gyüre Péter

dtp said...

@Gyüre Péter Továbbra is ugyanaz a feltett kérdésem: Félti 40 munkatársa egzisztenciáját?

Kommentinterjú

Unknown said...

Hát ez így nagyon nehezen fog menni.

A postban ez nem kérdésnek, hanem állításnak hangzik. A postban azt állítja féltem, és kérdi miért.
Most kérdi féltem-e. Ez nem ugyanaz a kérdés.

Nem féltem, hanem felelősséggel tartozom értük.
Ezért, ha szükséges megvédem őket. Ennyi és nem több.

dtp said...

@Péter A Katalistes írásából azt a részt másoltam be a blogba, amin a legjobban csodálkoztam. Ezt akartam megkérdezni, hogy jól értem-e. Az írásában nem olvastam semmilyen konkrét reagálást Kardos András szakmai megállapítására ellenben a munkatársai iránt érzett felelősséget kiemeli. Ez a mentalitás megfigyelhető a könyvtárak egyes vezetőiben is. Nem a felhasználó a legfontosabb, nem azért dolgoznak, hogy az olvasók kedvébe járjanak ezer százalékkal, hanem a munkatársak munkahelymegtartása a legfontosabb.
Verseny van Kedves Péter. Nem védekezni kell. Bármikor állok rendelkezésére.

Andris said...

Nekem is ez hiányzott. Reagálás az állítólagos lejáratókampány konkrét elemeire: mi félreértelmezés, mi tárgyi tévedés és mi csúsztatás. Egy konkrétum volt: a cég illetve a termékének neve, de ugye ez jelen esetben nem éppen központi kérdés...

Unknown said...

Én nem esnék abba a szereptévesztésbe, hogy a felhasználóink a könyvtárak olvasói. A mi felhasználóink a könyvtárak, az ő igényeiket kell kielégítenünk. Természetesen nekik pedig az olvasók a felhasználóik, tehát áttételesen (a könyvtárosok igényeinek meghatározásán keresztül) az olvasók is hatnak ránk. Mi sajnos nem tehetjük azt meg, hogy olvasók számára fejlesszünk, mert a könyvtárak adnak nekünk megbízásokat. Erről Kardos Andrással is hosszan beszélgettem annak idején, pont ez volt az ok,
ami miatt együttműködési lehetőséget kerestünk és szinergia lehetőséget láttunk. Mi ismerjük
a könyvtárosok által közvetített olvasói igényeket, de túlságosan függünk tőlük ahhoz, hogy érdemben befolyásoljuk őket. Sajnálom hogy ilyen szomorú vége lett ennek...

mikulasg said...

Csodálnám, ha egy fejlesztő azt javasolná a könyvtáraknak, hogy mit szólnátok, hogy fejlesztésképpen innentől mondjuk katalógusotok egyúttal a flickr-ban is keresne opcionálisan, akkor a vevő könyvtárak elzárkóznának. Sőt, szerintem inkább nőne a fejlesztő ázsiója. -- Vagy rosszul gondolom?

Szász Péter said...

Csodálnám, ha egy könyvtárigazgató azt kérné a fejlesztőtől, hogy a katalógus opcionálisan keressen a flickr-ben.

myownblog said...

csodálnám ha egy könyvtárigazgatónak csak sejtelme lenne arról, hogy mit és HOGYAN akar valamit egy könyvtárhasználó...

Király Péter said...

Hiszitek vagy nem, van olyan magyar könyvtári rendszer, ami keres a Flickr-ben, és ezt a MOKKA ügyeiért felelős könyvtárigazgatóhelyettes rendelte meg. Aki kitalálja, hogy ez melyik, kap egy piros pontot!

Anonymous said...

Keveházi Katalin?

HSD said...

Az a fő problémám, hogy nem tudok bejutni a rendszerünkbe, mivel valahol elhagytam a kőbaltámat...
Könyvtárigazgató Neandervölgyből :-)

Andris said...

kepkonyvtar.hu és Bánkeszi Kati, ugye?

Király Péter said...

Andris: így van

Anonymous said...

Miert fontos az, hogy egy kereso keressen a Flickrben? Keressen kulcsszavakra az illetekes konyvtarban es kereshessek kornyekbeli/megyei/regionalis vagy akar orszagos szinten, de KONYVET, nem a Flickr-on kepet. Mielott valaki elojon a remek otlettel - Facebook statusz frissites sem kell.

Annyi kell, hogy a rendszer mukodjon, olcso legyen es ne kosson le tul sok munkaorat. Utana mar lehet a digitalis tartalmat kezelni (a konyvek es folyoiratoktol kezdve), de Flickr?! Kedves konyvtaros tarsadamom, talan tul sok idot toltenek kozpenzen a koz szamitogepein munkaidoben...

Egy atlagos helyi/megyei konyvtar allomanyat egy relative primitiv szoftver is kezelni tudja, maradjunk annal es az internet a konyvtarak szamara aktualis elonyeit kezeljuk kulon temakent!

Azon gondolkodom, hogy mit csinal 40 ember? OK, ot kavet foz, ot vezeto pozicioban... De ha egy kozfeladatot ellato ceg jogi kepviseloje az alkalmazottak letbiztonsagaval vedekezik, ott mar buzlik valami...

Miert nem csak azt mondja: az altalunk vallalt feladatot hatekonyan, magas szinvonalon latjuk el es bizunk abban, hogy tovabbra is szolgalhatjuk az intezmenyeket...

oszks said...

2006-2009 között az eCorvina kb 30 milliót kapott szoftverkövetésre.
http://index.hu/belfold/2010/02/18/vizsgalat_a_varoshaza_uj_iktatorendszere_miatt/

Király Péter said...

Kedves Anonymus: az adott alkalmazásnak egy kiegészítő része a Flickr-en való keresés, és azért volt rá szükség adott helyzetben, mert könyvtárak által létrehozott tartalmak vannak ott, amiket - sok más helyen lévő szétszórt tartalommal együtt - egy helyen tettünk kereshetővé. Azt mondjuk nem nehéz belátni, hogy a Flickr, Picassa stb. használata költséghatékonyabb, transzparensebb, és ráadásul könnyebben újrahasznosítható, mint készíttetni egy sajátot.
Király Péter

Post a Comment