2010/03/26

Munkanapok

Téma: Megjelent a szakértői bizottság véleménye a Magyar Országos Közös Katalógus továbbfejlesztéséről
Tájékoztat: Bánkeszi Katalin - OSZK

Konyvtaros.com: Miért csak hétfőig (márc.29.) lehet véleményezni a ma (márc. 25.)megjelent tanulmányt?
Bánkeszi Katalin: Sajnos, kicsit később került ki a dokumentum, mint terveztük, ezért maradt rövidebb idő a véleményezésre, de ott a hétvége is! :-) Egyébként, ahogy jeleztük is, továbbra is lehet hozzászólni, javaslatokkal élni, csak azzal nem szeretnénk megvárni a közbeszerzés kiírását. Ettől függetlenül, amit kell, figyelembe fogunk venni, amikor a részletes terv készül.
Konyvtraos.com: Mikor újul meg a MOKKA?
Bánkeszi Katlin: A közbeszerzés még áprilisban megjelenik, a megvalósítás kezdését júliusra tervezzük, és a teljes elkészítésre február végéig áll rendelkezésre az idő.


A nemzeti könyvtár sikeres TÁMOP pályázatot írt "A nemzeti könyvtár az élethosszig tartó tanulásért. Országos és intézményi fejlesztések a tanulás szolgálatában az állományok hozzáférhetőségének biztosítására, innovatív új szolgáltatások kialakítására és az olvasás népszerűsítésére" címmel. A pályázat három részterületet foglal magában. Az első a Magyar Országos Közös Katalógus (MOKKA) teljes megújítása és összevonása az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer (ODR) adatbázisával.

zene:

1 vélemény:

Anonymous said...

-- Miért csak hétfőig (márc.29.) lehet véleményezni a ma (márc. 25.)megjelent tanulmányt? --
Sajnos, kicsit később került ki a dokumentum, mint terveztük.
* Ez ám a válasz. Most már mindent tudok vazze.

Post a Comment