2010/03/05

Zeneszerelem

Nyíregyházán új zenei klog indult. Polák Péter gitáros-könyvtáros az elkövető.

Konyvtaros.com: Az ötlettől a megvalósításig mennyi idő telt el?
Polák Péter: Egy hónapja találtuk ki, hogy mennyire jó lenne ha a zenei programokat valahol összegyűjtenénk, mert városunkban sok koncertről nem is tudunk. Könnyűzenével kapcsolatban már évek óta csináljuk a www.minyon.hu oldalt. Most pedig ráállunk a komolyzenére is. Egyenlőre csak programajánlók lesznek, de már az is nagy előrelépés lesz!

Konyvtaros.com: Miért klog?
Polák Péter: Zenei könyvtáros vagyok, nem titkolt célunk a fiatalok bevonzása a könyvtárba, a gimnazista korosztály szinte teljesen eltűnt az olvasóink közül. Hogyan máshogy szólíthatnánk meg őket, mint az interneten? Hónapok óta olvasom a Hangtárnokot és szeretnénk kialakítani Nyíregyházán is egy ilyen zeneszerető közösséget. A honlapunkon keresztül is elérhető klog a figyelmet más klogokra is irányíthatja és a városunkban tudtommal még nincs egy klog sem, ezért itt.

Konyvtaros.com: A könyvtár vezetése támogatja a blogot?
Polák Péter: Igazából szívesen csinálom, remélem a vezetés is olvasni fogja. A honlapunkra kitehettem a linket, ha tudnak valami zenei rendezvényről, akkor szólnak.

Konyvtaros.com: A blogot bevételnövelő eszközként is definiáltátok? Külön fület kapott az árak aloldal.
Polák Péter: A blogból semmilyen pénz nem származik. A médiatárban lévő szolgáltatások egy része évek óta fizetős, árat idén sem emeltünk. A városban úgy érzem kevesen tudnak a szolgáltatásainkról, hogy itt bakelit lemezt 1 óra alatt mp3-á varázsolunk, hogy az esküvői videót másnapra dvdre írjuk. Reklámozzuk magunkat, örülnék, ha a blog miatt több megrendelés lenne, igen.

Konyvtaros.com: Lenyomjátok a Hangtárnokot?
Polák Péter: A hangtárnok magasra rakta a mércét. Egyenlőre nem is tudunk velük versenybe szállni, de nem is szeretnénk! Hajrá Hangtárnok, én Hangtárnok-fan vagyok teljesen!

zene:

1 vélemény:

Anonymous said...

A cickós Widgeteket nagyon csípem :)

Post a Comment