2009/04/20

Porszívó

Program: Könyvtárosok kommunikációja
Időpont: 2009. 04.27. délelőtt 10.00
Helyszín: II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár 3530 Miskolc Görgey Artúr út 11.

Bankfiókban kaptam a telefonhívást januárban, - egész pontosan január 13-án, azért emlékszem ennyire pontosan mert aznap vettünk egy darab lakást - hogy lenne-e kedvem kicsit provokálni könyvtárosokat. Azt gondolták a szervezők, hogy érdemes "fész tu fész" is beszélgetni, arról, hogy a kívülálló hogyan látja a könyvtárosokat. Állítólag van nekem valamiféle provokatív stílusom, ezt a stílust várnák Miskolcra. Még arról is volt szó, hogy esetleg segítek EU-s pályázati praktikus infókkal is, és pár könyvtári külföldi példát is be tudok majd mutatni. Mondtam oké. Megyek.


A szervezők múlt hónapban megkérdeztek. Mit szólok ahhoz, hogy a tervek szerint Ládi László vagy Horváth Sándor Domonkos lenne a párom? Egyikükkel "vitáznék".
Ládi Lászlót nem ismerem személyesen, pár e-mail váltottuk, ennek alapján nem tartom nagyon kommunikatív figurának, Domonkost kedvelem, ültünk egymás mellett kocsmában is, de a szakma legfőbb információs sztrádáján, a konferenciaszüneti hidegtálazásban is cseréltünk már eszmét.

Majd olvastam a sajtóban, hogy HSD jön. A beszélgetés címe: a könyvtárosok kommunikációja, mit gondolnak rólunk a nem szakmabeliek, olyannak látnak-e, mint amilyennek mi szeretnénk + „porosodó kötetek”.

Semmi kötöttség, dumálunk egy jót HSD-vel, kiegészítve egy kis porosodással, talán könyvtáros kollégák is csatlakoznk majd a beszélgetéshez. Készít a csajom pár szendvicset, ha nem jön el senki legfeljebb majszolunk egy jót.

Érdekesség, hogy Ládi László is lesz aznap Miskolcon. A konyvtar.hu-ról fog előadást tartani. Sok könyv, könyvtár, könyvtáros van a településen így két rendezvényt is elbír ugyanabban az időben a város.

Csalódott vagyok. Szívesen meghallgatnám....

2 vélemény:

Andris said...

A konyvtar.hu 2:00-kor lesz, az egyetem könyvtárában, így nem ütközik.

dtp said...

Hol olvastad? a klsta linken 10 órát írnak

Post a Comment